Simav Forum Kütahya Forum  

PORTAL iletisim Üye Ara Üye Listesi Kimler Çevrimiçi Bugünün Mesajları Yeni Mesajlar
Geri Git   Simav Forum Kütahya Forum > MULTI MEDIA ve KÜTAHYA GENEL BÖLÜMLER > Yazarlar-Makaleler
Tavsanli Gediz Emet Kütahya Aslanapa Altintas Dumlupinar Domanic Cavdarhisar

Yeni Konu GönderYanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 04.03.2010, 11:01   #1
Mamo_Carancho
Admin Site Yöneticisi
Mamo_Carancho kullanıcısının avatarı
Giriş: 08.10.2005
Üye No : 3018
itibar-karizma: 76
Rep Puanı : 500
Rep Derecesi : Mamo_Carancho ist ein LichtblickMamo_Carancho ist ein LichtblickMamo_Carancho ist ein LichtblickMamo_Carancho ist ein LichtblickMamo_Carancho ist ein LichtblickMamo_Carancho ist ein Lichtblick

Awards Showcase
Türke Yakisir Madalya Paylasimci-Aktif-Caliskan Site Seref ve Liyakat Madalyasi Memleket Onur Madalyasi 
Total Awards: 4

Mamo_Carancho kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
SİMAV’IN YÜZKİTABI! - Alaattin Gürırmak

SİMAV’IN YÜZKİTABI!

Efendim,merkez nüfusu 25 bin ilçe toplamı 71 bin olan hangi ilçenin hakkında 100 kitap yazılıdır? Hani aklımıza şöyle gelebilir mi? Marka ilçeler olan Bergama, Alanya, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Çeşme, Ayvalık ya da İstanbul metropol ilçeleri hakkında 100 kitap yazılmışmıdır?
1992-1998 yılları arası İzmir’den ‘Bizim Simav’ isminde aylık dergi yayınlıyordum.Yıllar önce gurbet ellere savrulmuş nice hemşehrilerimizle bu dergi aboneliği işlemlerinde tanışma imkanım oldu.

Bunlardan en ilginçlerinden biri İstanbul Beşiktaş’da ikamet eden Simav - Yeşilköy Doğumlu Yüksek Mimar rahmetli İrfan Ertem ağabeyimdi. Kendisini Beşiktaş Serencebey Yokuşu Akdeniz apartmanındaki evinde ziyaret ettiğimde ‘Beşiktaş’ isimli bir Ansiklöpedi yazımı ile meşgul görmüştüm. Konrat oteline bakan apartmanın bahçesindeki çalışma ofisine ne zaman uğrasam Beşiktaş ilçesinde yetişmiş ünlü kişilerle tanışmışımdır. İrfan ağabeyim, yayınladığım Bizim Simav Degisinin en hararetli okuyucularındandı, beni sevmişti. Onda memleket hatıralarına vesile oluyordum. Çünkü Simav’dan göç edeli 30 yıl olduğunu söylüyordu. Yüksek mimar İrfan ağabeyim çok güzel turistik ilçe haritalarını da çizdiğini gördüm. Mesela, Bodrum,Truva, Marmaris gibi turistik ilçelerin çok güzel haritalarını çizmiş ve o memleketlerin belediyeleri Simavlı Yüksek Mimarının elinden çıkan turistik haritaları bastırmış. Hemen dostluğumuza güvenerek İrfan ağabeyimi Simav’ımız için göreve davet ettim. O yıllarda Eynal Kaplıcalarımızın yıldızı gittikçe parlıyordu, birde turistik harita bastırıp yabancı turistlerin ülkemize giriş yaptığı hava alanlarına ve limanlara dağıtımını gerçekleştirirsek ilçemiz Simav’a yabancı turistlerinde ziyaretini sağlamış olabiliriz dedik birlikte.

Sene 1992 yaz aylarından bir gün Yüksek Mimar İrfan Ağabey, EYNAL KAPLICALARINI ve Simav’ı tanıtan çok özel çizimini gerçekleştirdiği Turistik haritayla Simav’a gelir. Belediyemize ziyaretle başkanla görüşmek istediğini söyler. Genç başkanımızın işi başından aşkındır. Belediye dışında olduğundan görüşemez,onun yerine yetkili hemşehrimiz de İrfan ağabeye bir çay söyler, iyi dileklerini sunar ve yüksek mimar İrfan ağabeyimizi geldiği İstanbul’a uğurlar!
Turistik ilçelerde el el üstünde tutulan Yüksek Mimar İrfan ağabey memleketi Simav’a heyecanla getirdiği turistik harita çiziminin hiç kıymeti olmadığını ya da verilmediğini görünce “30 yıl önce ayrıldığım Simav’da değişen bir şey yok, 6 ay uğraşıp hazırladığım turistik harita basımı için herhalde bir 30 yıl daha beklemem gerekiyor” diye kalbi kırık İstanbul’a döndüğünü, telefonla İzmir’deki bana anlatınca baya üzülmedim desem yalan olur.
İrfan ağabeyim uzun uzun hazırladığı Beşiktaş Ansiklöpesinin basılıp basılmadı mı bilemiyorum…Ama rahmetlinin Simav Belediyesinden ters yüz edilişi hala kalbimde derin bir iz bıraktığını söylemeliyim. Hani yazımızın ilk başında Simav’ın yüzkitabı dedik ya. Keşke ilçemize ait basılmış 100 kitabımız olsa, Belediyelerin ticari broşürvari bastırdıklarını saymazsak Simav’ı anlatan 10 kadar eser mevcuttur.

Bu 10 Simav kitabının 4’ü de zaten bana aittir. Her neyse geçen aylarda yayınlanan Dr. Recep Albayrak ağabeyimin ‘DEMİRCİKÖY - Bir Köyün Anatomisi - İsimli Simav kitabını mutlaka edinmelisiniz. Demirciköy başlığı altında ilçemiz SİMAV’a ait çok önemli belgesel konularda yer verili. Gelelim Simav fasülyesinin piyazına. Simav’ın yüzkitabı dedik ya, aslında Simav’ın Facebook’u demem gerekiyordu.
Hani şu internetteki sosyal paylaşım ağ sitesi, facebook demenin Türkçemizde yüzkitap demek olduğunu biliyormuydunuz.

Efendim bu ağ sitesine tüm dünyada 430 milyon kişi üyeymiş.
Yani bu Facebook sitesinin 430 milyon ziyaretçisi bulunuyor.
Geçtiğimiz yılın kasım ayında birilerine kızdığıma Facebook internet sitesinde bir SİMAV SAYFASIDA ben açtım, ismine ”simav simav grubu” adını verdim, ve başladım Simav’ı tanıtan yazılar, fotoğraflar eklemeye. Bilgisayar operatötü değilim. Daktilo geleneğinden gelen biri olarak el yordamıyla facebook’da ilçemiz Simav’ı en güzel şekilde tanıtmaya anlatamaya özen gösteriyorum.
Aynen 25 yıldan beri olduğu gibi. Ama birde ne göreyim. Sırf hava olsun diye onlarca Simav sayfası açılmasın mı? Ya kalkıp benim bin bir zahmetle Simav dağlarında çektiğim fotoğrafları beni sayfadan kopyalayıp kendi sayfalarına eklediklerinde öyle havalara giriyorlar ki sormayın. Benim çekimim fotoğraflarla hayran sayılarını artırıyorlar. Eh bizde ses çıkarmıyoruz. Önemli olan Simav ise gerisi teferuattır prensibiyle.
Ama bir disiplinde olmadığından Facebook sosyal paylaşım internet sitesi adeta Simav sayfaları çöplüğüne dönmüş vaziyette.
Üç-beş Facebook sayfasında hala güncelleme yapıldığından Simav tanıtımı devam ediliyor.
Ya diğerleri? Sayfalar Simav adına açılıp açılıp bırakılmış. Uğraşan, ilgilenen yok. Evet Simav’ın basılmış yüz kitabı yok ama facebook denen internet sitesinde 100 kadar sayfası var. İşte yazımızın başlığına Simav’ın yüzkitabı (Facebook’u) dememiz ondandı….

Sağlıcaklakalın

04-03-2010, İzmir
Alaattin Gürırmak

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları