Simav Forum Kütahya Forum  

PORTAL iletisim Üye Ara Üye Listesi Kimler Çevrimiçi Bugünün Mesajları Yeni Mesajlar
Geri Git   Simav Forum Kütahya Forum > Site Yönetim > Özel Haber ve Etkinlikler
Tavsanli Gediz Emet Kütahya Aslanapa Altintas Dumlupinar Domanic Cavdarhisar

Yeni Konu GönderYanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 06.03.2010, 22:49   #1
Mamo_Carancho
Admin Site Yöneticisi
Mamo_Carancho kullanıcısının avatarı
Giriş: 08.10.2005
Üye No : 3018
itibar-karizma: 76
Rep Puanı : 500
Rep Derecesi : Mamo_Carancho ist ein LichtblickMamo_Carancho ist ein LichtblickMamo_Carancho ist ein LichtblickMamo_Carancho ist ein LichtblickMamo_Carancho ist ein LichtblickMamo_Carancho ist ein Lichtblick

Awards Showcase
Türke Yakisir Madalya Paylasimci-Aktif-Caliskan Site Seref ve Liyakat Madalyasi Memleket Onur Madalyasi 
Total Awards: 4

Mamo_Carancho kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Bir Röportaj - Alaattin Gürırmak

Üstü açık değil üstü kapalı akuapark yapılmalıydı

ALAATTİN GÜRIRMAK İLE SÖYLEŞİ

RÖPORTAJ SORULARI:

1. Sayin Gürirmak, öncelikle bu roportaji kabul ettiginiz icin tesekkür ederim. Bize kisaca kendinizden bahsedermisiniz?

*** 14-Şubat-1960 tarihinde Simav merkez Yeni Mahalle semtinde doğdum. Babam Karşıyaka Mahallesi nüfus kütüğüne kayıtlı Çiftçi Paşa Ahmet Gürırmak’tır. (1916-1970) Simav’da Cumhuriyet İlkokulu(Y.Koyuncuoğlu), Simav Ortaokulu, Simav Lisesinden başka İzmir Karataş Ortaokulu,İzmir Ticaret Lisesi, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler’de okudum. 1972 senesinde Simav’da başlayıp İzmir,Kuşadası ve Çeşme’de profesyonel fotoğrafçılık yaptım.1983 yılında İzmir’de günlük Ege Telgraf Gazetesine Foto Muhabiri olarak Gazeteciliğe adım attım. İzmir ve İstanbul gazetelerinde foto muhabiri olarak 26 yıldır çalışıyorum.Simav’a ait 4 kitap yazıp yayınladım.1992-1998 yılları arasında İzmir’den Bizim Simav isimli dergiyi 62 ay aralıksız yayınladım. 1993 yılında İzmir’de kurulan Simavlılar Derneği kurucu üyesi ve eski Başkanlarındanım. Simav’a ait bir çok fotoğraf sergileri, afişler, broşürler, kartpostallar hazırladım. Konferanslar ve seminerlerde Simav’ı anlattım. Son 25 yılım SİMAV’I ve EYNAL KAPLICALARINI tanıtmakla geçti. Halen İzmir Haber Ekspres Gazetesinde kadrolu muhabirim. İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünden adıma verilme SARI BASIN KARTI sahibiyim, evliyim ve İzmir’de ikamet ediyorum.

Uşak’a Teleferik hattıyla mı bağlanacağız!..

2. İlk olarak en güncel bir konudan yani "Simav`in Usak`a baglanmasini sormak istiyorum. Usak`a baglanmanin Simav`a bir katkisi olacagina inaniyormusunuz? Bu isten en cok kim karli cikacak? Simav mi, Usak mi? Usak`a baglanma isteginin güclenmesi Simav`in IL OLMASI hedefinin de bitmesi midir? Bu konuda yogun elestiriler var, ne düsünüyorsunuz?

***Simav’ın Uşak il’ine bağlanması politikasını doğru bulmuyorum. Simavlı siyasetçilerin bir manevrası olarak görüyorum. Ancak acemice bir blöften ibaret geçici gündem. Bir kere Uşak’a bağlanalım diyenler harita okumayıda bilmiyorlar. Uşak ile kara sınırımız bulunmuyor...Teleferik hattıyla mı bağlanacağız!..

3. Gelecek dönem Simav`da sizi aktif siyasetin icinde görecekmiyiz?

*** 26 yıldır Gazete muhabirliği yapıyorum...1983 yılından beri tüm siyasi partilerin genel başkanları, yöneticileri ve hükümet olmuş bakanları ile mesleğim gereği aynı ortamlarda mesaim oldu. Siyasetçi olmadım. Ama siyaseti en yakından yaşıyormuşcasına takip ettim...Simav’ımız için bir çağrı-görev verilirse niye olmasın...

4. Sizin Simav ile ilgili yazmis oldugunuz bir kitap dolayisi ile yillardir Ankara`da bir davaniz sürmekte idi. Bu Davanin son durumu nedir hocam?

***1999 yılında yayınladığım Simav’da Yaren Geleneği isimli kitabımdan ötürü 5 yıldır Ankara Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesinde yargılanıyorum. Kayseri-Develi doğumlu bir bayan profesör doçentlik tezimden alıntı yapıp milyarlar kazandığımı iddia ederek davacı oldu. Oysa ben o kitaptaki bilgi ve belgeleri Simav’ın efsane Başyareni merhum Asım Simav’dan derlemiştim. Ayrıca Yaren Kanunlarınn derleyicisi Asım Simav’ın merhum oğlu Gazeteci-Milletvekili Akın Simav İzmir’de beni Gazetecilik mesleğinde yetiştiren kişidir. Simav Yarenciliğini ben bilmeyeceğimde, Kayserili bir öğretmen mi daha iyi bilecek? Dava dosyam Yargıtay’da son kararı bekliyorum. Olumsuz çıkması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağım...İlçesinin efelerini, türkülerini kitap yapıp tanıttığı için bırakın Türkiye’yi 5 yıldır mahkemelerde süründürülen Dünya’da ikinci bir Simavlı yoktur...

Eğer Simav’ın siyasi partileri isterlerse SİMAV İL statüsüne kavuşur

5. Simavın il olması için çalışmalarınız varmı ve Siz Simavın il olma ihtimalini nasıl görüyorsunuz?

***1988 yılından beri Simav’ın İL statüsüne geçmesi için propaganda ve proje çalışmaları yapıyorum. Bu görüşümü 1989 yılında yayınladığım Tarihte Simav kitabımda yer vermiştim...1991-1996 yılları arasında bu projem Simav’da belediye ve siyasi partilerce kabul görmüştü. İL olmaya da epey yaklaşmıştık. Dönemin hükümeti 1993 yılında Simav’a bir Fakülte açarak halkımızın İl olma hevesini sönükleştirdi. Ama Simav halkı taa komşu Uşak ilçesi 1953’te Kütahya’dan ayrılıp İL olduğundan beri İL OLMA ümidini taşıyor...Yani 50 yıllık bir ideal...Eğer Simav’ın siyasi partileri isterlerse SİMAV İL statüsüne kavuşur...Düğüm yapılacak Politika ile siyasetçilerde...

6. Simav son zamanlarda çok göç vermeye başladı. Bunu başlıca sebepleri sizce nedir ve göçü engellemek için neler yapılabilir?

***Simav’daki göç yeni iş sahalarının devreye giremeyişi var olanların da iyi yönetilemeyişinden olmuştur. Simav’da kurulacak, iş potansiyeli komşularından hiçbir ilçede yoktur. Zenginlik içinde yoksulluk içine sürükleniyoruz. Simav’ın yerüstü ve yeraltı kaynakları önce YOLLARIN açılması dolayısıyla yatırımların gelmesine bağlı olduğu gibi iyi bir politikayla İL statüsüne geçirilmesi ile bağlı olduğu Kütahya’yı ve sonradan il olma Uşak’ı bile gelişmişlik seviyesinde geçebilir, düğüm toplumsal düşünülecek doğru politikalar yapılmasında...

Artık beş yıldızlı oteller açılması yolunda girişimlerde bulunulmalı

7. Simav, Çitgöl, Eynal ve Naşa ile 3 kaplıcayı sınırları içinde barındıran Türkiyede belki tek ilçe. Bu kaplıcaların büyümesi ve tanınması için ne gibi yatırımlar yapmak gerekir?

***SİMAV’ı turizm alanında 50 yıldır temsil eden Eynal Kaplıcalarıdır. Ama mevcut tesisleri artık yetersizdir, işletmeside uluslararası standartlarda yapılmalıdır...Partilim, Köylüm, akrabam kayırmacılığı turistik işletme normlarından uzak bir işletme olarak önümüzde duruyor. Ayrıca Eynal Çitgöl ve Naşa ılıcalarıda tek bir işletme halinde birleştirilerek sunulmalıdır. Köycülük, particilik Simav’a zarar veriyor. Artık beş yıldızlı oteller açılması yolunda girişimlerde bulunulmalı...

sponsor olunulmasıyla beşinci Simav kitabım yayınlanabilir

8. Sayin Gürirmak, su an yeni bir kitap hazirliginiz var mi?

*** Halen yaşadığım İzmir’e ait bir kitap yayınlama hazırlığındayım...Yeni Simav kitabım için se malzemelerim hazır, sponsor olunulmasıyla beşinci Simav kitabım yayınlanabilir...

9. Hocam, suan aktif gazetecilik yapiyormusunuz? Nerde ve hangi gazetede?

***Halen İzmir’de günlük bölgesel yayınlanan Haber Ekspres Gazetesinde kadrolu Muhabirim. Ayrıca birkaç tane Halkla İlişkiler Şirketine Basın Danışmanlığı yapıyorum.

10. Birgün emekli oldugunuzda Simava mi yerlesirsiniz yoksa izmirde mi kalirsiniz?

***Bir yıl öncesine kadar kesinlikle Simav’da ikamet etmeyi yıllardan beri planlamıştım. Ancak haberim olmadan akrabalarım tarafından mahkemeye verilince bu iddiamdan vazgeçirildim. Önümüzdeki yıllarda Simav’a gelip gelmiyeceğim herhalde Simav Adliyesindeki hakimlerin vereceği kararla belirlenecektir. Ancak Simav hakkında 4 kitap yazmış bir Simav aşığının kabrinin gurbet elde kalacak olması ne kadar acı bir dram...

Simav’da Armağan ve Zafer isimlerinde iki sinema işletmesi vardı

11. Simav’da sosyal faaliyet alanları neden kısıtlıdır? Bir sinema salonu yada bir tiyatro neden kurulamıyor?

*** Benim çocukluğumda Simav’da Armağan ve Zafer isimlerinde iki sinema işletmesi vardı...Bu işletmelerin yazlık salonlarıyla beraber 4 sinema salonuna sahiptik...Bilhassa benim ufkumun genişlemesinde Simav’daki sinema salonlarında seyrettiğim yabancı filimlerin etkisi büyüktür. Dünyayı o seyrettiğimiz filimlerden tanımaya çalıştık. Bir çocukluk arkadaşımla Yeni Mahalle Kıran tepesindeki çimenlerde ders çalışırken karşı tepelerde evleri görünen Muradınlar Köyü’nü KIBRIS zandederdik!...Büyüdükçe o köyün aslında bulunduğumuz Simav’a bağlı bir yerleşim yeri olduğunu farkettik...Bu örneği 1960-70’li yıllardaki Sinemaların öneminin anlaşılması için veriyorum...Simav’a Sinema işletmeleri tekrar açılmalıdır...Aslında ikibin beşyüz üniversite öğrencisinin ikamet ettiği ilçemizde hazır müşteriside bulunduğunu sanıyorum...Yatırım yapacak hemşehrilerimiz ortaya çıkmalı...

Gelişimi ve dışa göçünün hep sebebi yolsuzluktur
12. Simav’ın en büyük sorunu YOLsuzluktur. Simav-Bursa yolu yillardir konusuluyor ama simdiye kadar bir gelisme olmadi. Sizce meclisteki vekillerimiz yeteri derecede bu konu ile ilgileniyorlarmı? Bu sorun yıllardır neden çözülemiyor?

*** Simav-Bursa, Simav-Kuşu-Selendi ve Simav Sındırgı-Balıkesir yollarımız muhakak açılması için projeler üretilmeli, politikacılar yoğun faaliyet göstermelidir. Çünkü SİMAV’ın yeri ve geleceği EGE’ ye bağlı düzgün yollara sahip olmasıyla mümküdür...İlçemize Kütahya ve Uşak’tan bir gelecek yoktur!...Simav’ın en önemli meselesidir yollarının açılması...Gelişimi ve dışa göçünün hep sebebi yolsuzluktur...Bu sorunun da düğümü iyi siyaset yapanların olmayışındandır...Kütahya’dan öteye geçen politikacılarımız geride bıraktıkları Simav’ı unutuyorlar...

13. Simavda Yaya kaldirimlari büyük oranda isgal altinda ve yayalar oralarda yürüyemiyorlar. Özellikle ailece cocuklarla kaldirimlarda yürünemedigi icin yoldan yürümek zorunda kaliniyor ve bu cocuklar ve de ebeveynler icin tehlike arzediyor. Kaldirimlar konusunda ne düsünüyorsunuz?

*** Bu trafik sorunu Belediye Başkanıyla Kaymakamımızın alacağı bir saatte aldıkları karar ve anlaşmayla bıçak gibi kesilecek çözümdür...Sorunun çözüm adresi bellidir.

Üstü açık değil üstü kapalı akuapark yapılmalıydı

14. Eynal kaplicalari ve özellikle de AQUAPARK`in yaz aylarindaki ACILIS SAATLERI konusunda cok sikayetler geliyor. Enazindan yaz dönemi 2 ay acilis saatleri 09.00 - 21.00 arasi yapilamaz mi? Böylesine yogun kullanilan vede esasen yilda zaten en yogun 2-3 ay kullanilan bir Tesekkülün saat 17.00 de kapanmasi mantik li midir?

*** Türkiye’nin ilk termal Akupark’ına sahiptik. Ancak yanlış proje uygulaması yapıldı. Üstü açık değil üstü kapalı akuapark yapılmalıydı..Sadece yaz aylarında değil kış aylarındada kullanılması sağlanmalıdır. Ek tesislerle dediğiniz sorunlar aşılabilir...

Çok katlılıktan ve yanaşık yapılaşmadan acilen vazgeçilmelidir...

15. Simav`in Deprem gecmisi ve durumu ile ilgili de calisma veya arastirmalariniz var mi?

*** Simav’ımız birinci derece deprem kuşağındadır...1939 senesinde ilk imar planı Almanlara yaptırıldığında ikişer katlı bahçeli nizamda yapılaşma öngörülmüş...Hatta Simav Lisesinin bulunduğu İzmir caddesinde bu örnek imar uygulamaları hala görülür...Bu bilimsel imar planı 1970 ve 1980’li yıllarda gözümüzün önünde bozuldu...Siyasetin yanlışlığı içimizi karartıyor. Doğru siyaset yapmak gerekiyor...Yoksa olası bir şiddetli depremde faturası acı olacaktır. Çok katlılıktan ve yanaşık yapılaşmadan acilen vazgeçilmelidir...

TARIM, TERMAL ve TURİZM yatırımları İlçemizin geleceği

16. Simav'da şu anki gördüğünüz eksikler yada sıkıntılar nedir ve kısa zamanda mutlaka yapılması gerekenler nedir?

*** Tüm ülkemizde olduğu gibi işsizlikten kurtulmak için çareler düşünülmeli, ilçemize uygun iş sahaları açılması yolunda girişimlerde olunmalıdır. İlçemize gelen ve giden yolları ülkemizin diğer yolları gibi standartlara ulaştırılmalıdır. Tavşanlı İlçesine hangi duble yol yapıldıysa, Simav ilçesine de aynısının yapılması istenmelidir. Kentleşme standartlarına çıkarılması sağlanmalıdır. İyi bir planlama ile imarı modern bir Simav içinde yaşayanların moral motivesinide yükseltecektir. Tarım alanlarında yeni mahalleler açılması kesinlikle önlenmelidir. TARIM, TERMAL ve TURİZM yatırımları İlçemizin geleceği olacaktır...

17. Bir önceki Belediye Başkanı sayın Riza Özdemir Eynala bir spor tesisin kurulmasından söz etmişti. Burada kamp yapan takımlar vasıtasıyla Simavın tanıtılması ve istihdam oluşması sağlanacaktır. Sizin bu konuda düşünceleriniz nedir?

*** Eynal Kaplıcalarının uluslararası modern standartlarda yeni tesislere kavuşturulması gerekiyor. Bu yeni tesisler eklendiğinde spor komleksleride aktif hale geçecektir. Ama öncelikle Eynal Kaplıcalarımıza Elektrik santralı kurulmalıdır. Üretilecek elektrik enerjiisinin satışından elde edilecek gelirlerle projelenen yatırımlar daha çabuk gerçekleşir...

geçde olsa Simav’da bir Müze kuruluyor

18. Simav ilk defa bir müzeye kavuşacak. Başka müze projeleri varmı? Mesela Simav'ın unutulmaya yüz tutmuş mesleklerini sergileyen bir müze yapmayı düşünürmüsünüz? Mesela Tabaklık (sepecilik), Keçecilik, Urgancılık, Hasırcılık, Yemenicilik, Ağdacılık ve Pekmezcilik unutulmaya yüz tutmuş mesleklerimizdendir?

*** Simav’a Müze kurulması yolunda 1992 yılında ve 2000 yılında şahsi çalışmalarım oldu...Ama herhalde siyasetçi olmayışım bir Müzenin kurulması sonucuna gidememiştim. Eğer geçen yıl Simav’da deprem olmasaydı bugünki siyasetçiler kullanılamaz hale gelen tarihi bir binaya sahip Osmanbey ilkokulunu Müze olmasına karar verebilirlermiydi? Evet geçde olsa Simav’da bir Müze kuruluyor...Eğer işletmesi düzgün yapılırsa verimli olabilecektir. Müzemizde görevlendirilecek sorumlular Simav’ı ve kültürel değerlerini tanıyor olacakmıdır?Yoksa siyaseten atanan bir tanıdık kişiye iş istihdamı olarak mı değerlendirilecektir. Sonra Simav bölgesinden çıkarılan buluntuların sergilendiği 147 kilometre ötemizdeki Kütahya Müzesinden kim GERİ İSTEYEBİLECEKTİR? Komşu Uşak Müzesini 1970 yılında kurduğunda eskiden bağlı olduğu Kütahya’dan eserlerini kendi müzesine isteyip getirtti. Bizim Simav’dan kültürel değerlerimizi özveriyle kim toplayacaktır...Maaşlı elemanla değil gönüllülük esasıyla özveri isteyen bir çalışma bekliyor...Bu çalışmayı kim üstlenebilir?..

19. Simav`in Spor gecmisi ve simdiki durumu ile ilgili de calisma veya arastirmalariniz var mi?

*** Simav’ımız köklü bir spor geçmişine sahiptir...İlk spor kulübünü Cumhuriyetin kurulmasından hemen sonra yapmıştır...İlçemiz spordada her alanda olduğu gibi kötü yönetilen siyaset sonucunda geri götürüldü. Siyasetin doğru yapılmasıyla spor alanında da yükselmemiz içten bile değildir.

Dağardı yöremizdeki KROM madeni yatakları DÜNYA rezevrelerinin yüzde 63’üdür

20. Simav`in MADEN gecmisi ve durumu ile ilgili de calisma veya arastirmalariniz var mi?
***SİMAV bugünkü madencilikte bizden ileri komşu Emet ve Gediz’den de daha zengin rezevrelere sahip olmasına rağmen işletilmemektedir. Madencilik ilçemizde uyuyan yada uyutulan bir atıl zenginlik olarak duruyor...Herhalde gelecek yüzyılda çıkarılmayı düşünülüyor madenlerimiz...Mesela sadece Dağardı yöremizdeki KROM madeni yatakları DÜNYA rezevrelerinin yüzde 63’üdür...Artık diğer madenlerimizi saymıyorum...

Simav.org renkli ve oldukça kapsamlı bölümlere sahip

21. Son olarak Sitemiz hakkinda düsüncelerinizi ve Üyelerimize bir mesajinizi alabilirmiyiz.

*Sitenizi epeydir takip ediyorum hatta yazarlık yapıyorum. Renkli ve oldukça kapsamlı bölümlere sahip...Ancak başta SİMAV Merkezinden ve yöre köylerinden temsilcilere ihtiyacı var...Gurbetten idare edildiğinden Simav’daki gelişmeleri zamanında ve doğru bir şekilde değerlendirilmesi yapılamıyor. Sonra ilçemiz çok köye sahip olduğundan köycülük veya yanlı siyasi eklentiler sitenin inanılır ve güvenilir görünümüne etki yapacağı bir gerçek. Daha çok köylerimiz temsil ediliyor. Simav merkezden katılımcıları ben bir Simav yerlisi olarak fazla göremedim. Simav veb siteleri görebildiğim kadarıyla gönüllük esasıyla bugünlere gelebildi...Bir Belediyeler ve Kaymakamlığa bağlı resmi kurumlar veb sitelerine katkıda bulunmadıkları gibi güncelleştirilen veb sitelerede sahip değiller...Bu uğraşıların kurumsallaşması için birazdaha zaman geçcecek herhalde. Siteyi ve benim makalelerimi takip eden tüm hemşehrilerime bu sanal alemdeki sanal dostluklarını yapılacak organizayonlarla gerçek yarenliğe dönüştürmelerini öneriyorum. Herşey bu ekranlarda veb sitelerinde hayel olarak kalmasın. Simav adına, dostluklar adına gerçek diyaloglar ve sosyal etkinlikler yapılmalı. Tüm okurlarımıza sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum...

Sağlıcaklakalın

Alaattin GÜRIRMAK

Bu Röportaj M.Kemal Akbas ve Bayram Özer Calismasidir.
Her Hakki Simav.org`undur.

Her Hakkı Saklıdır © 2010 simav.org, kaynak göstermek ve ayni haber resimlerini ve metnini kullanmak şartıyla iktibas edilebilir
.
Eski 06.03.2010, 23:08   #2
simav.org
Simav.info
simav.org kullanıcısının avatarı
Giriş: 17.09.2005
Üye No : 1
itibar-karizma: 114
Rep Puanı : 300
Rep Derecesi : simav.org cok sevildi cookk...simav.org cok sevildi cookk...simav.org cok sevildi cookk...simav.org cok sevildi cookk...

Awards Showcase
Paylasimci-Aktif-Caliskan Yönetim Özel Ödülü 
Total Awards: 2

degerli yazarimiza bu röportaj icin tesekkür ederiz.Üyelerimizin de var ise sorulari bu baslik altinda online röportaj devam edebilir;Sorular sorulabilir;Yazarimiz da cevaplandirabilir.

Üyelik ile ilgili Soru ve Sorunlar icin:
http://www.simav.org/sendmessage.php

Beldeniz icin Grup veya Sosyal Grup Kurmak icin:
http://www.simav.org/group.php
Profilinizi Güzellestirmek icin:
http://www.simav.org/profile.php?do=customize
Profil Bilgilerinizi Güncellemek icin:
http://www.simav.org/profile.php?do=editprofile
Size Özel Resim Albümü icin:
http://www.simav.org/album.php?do=addalbum
Kendinize Bir Avatar Secmek icin:
http://www.simav.org/profile.php?do=editavatar
Imzanizi Düzenlemek icin:
http://www.simav.org/profile.php?do=editsignature
Süper Gelismis Yazi Editörü Kullanmak icin:
http://www.simav.org/profile.php?do=editoptions
Üyelik Sorunlariniz icin:
http://www.simav.org/sendmessage.php
simav.org ist gerade online   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07.03.2010, 12:31   #3
Başkan
Süper Üye
Başkan kullanıcısının avatarı
Giriş: 14.10.2005
Üye No : 3070
itibar-karizma: 141
Rep Puanı : 1264
Rep Derecesi : Başkan kann auf vieles stolz seinBaşkan kann auf vieles stolz seinBaşkan kann auf vieles stolz seinBaşkan kann auf vieles stolz seinBaşkan kann auf vieles stolz seinBaşkan kann auf vieles stolz seinBaşkan kann auf vieles stolz seinBaşkan kann auf vieles stolz seinBaşkan kann auf vieles stolz sein
Hocam röportaj icin sagol, bu yaz Simav`a geliyormusunuz?
Kıbrıs, bizim için dönüm noktası oldu. Azerbeycan, Bosna, Çeçenistan…
Biz bu dünyaya barış ve adaleti geçmişte getirdik, gelecek de bu barış ve adalete muhtaç.

Başkan ist offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07.03.2010, 13:54   #4
agurirmak
Araştırmacı - Gazeteci
Giriş: 12.09.2007
Üye No : 4598
itibar-karizma: 26
Rep Puanı : 205
Rep Derecesi : agurirmak meshur oldu...agurirmak meshur oldu...agurirmak meshur oldu...

Awards Showcase
Memleket Onur Madalyasi 
Total Awards: 1

agurirmak kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
İnşallah,bensiz Simav düşünülebilirmi?..Uğrunda hem Ankara'da hem Simav Adliyesinde yargılandığım, Memleketim...
Eski 09.03.2010, 18:58   #5
simavli genc
Gayretli Üye
Giriş: 24.10.2006
Üye No : 9
itibar-karizma: 16
Rep Puanı : 84
Rep Derecesi : simavli genc ha gayret..
her memleketin bir bilgesi vardir, simavinda bilgesi abimizdir.kendisi cok emek vermistir.

MSN: efeyimccc@gmail.com

simavli genc ist offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Yeni Konu GönderYanıtla

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları